A Natura Hill Zebegény belsőépítészete

A projekt, amit korábban bemutattam (itt: https://progetto.hu/natura-hill-zebegeny-palyazat/ ), elkészült!

Rövid leírás:

A Natura Hill Zebegény egy bemutató öko mintagazdasághoz tartozó falusi szálláshely, mely 8 szobájának és közösségi terének/éttermének megtervezése volt feladatunk.
A projekt 2012-ben kezdődött egy pályázattal, melyet Sara Olga Pasinivel készítettünk. A pályázat célja olyan, a mai kor igényeinek megfelelő, modern, mégis időtálló enteriőr kialakítása, mely inspiráló, kreatív közegével újraértelmezi a falusi szálláshely fogalmát, ugyanakkor környezettudatossággal markánsan szövi azt át.

Koncepciónk:
A terv ebben a szemléletben készült. A szobák kialakításánál a szempont az volt, hogy mindegyik legyen egy kicsit más, flexibilis berendezésű, hiszen a vendégek sem egyformák. Nem mindegy, hogy egy házaspár foglalja majd el, vagy két barát esetleg egy család. A szobabelsők stílusa viszont azonos, mivel a szálláshely is egy konkrét üzenetet közvetít. A koncepció alapját gyógynövény ízesítésű cukorkák adták. Így kapott minden szoba önálló nevet és ehhez tartozó színt. (Menta, zsálya, rebarbara, berkenye, kamilla, iringó, mirha, levendula). A színek pasztellszínek, mivel ezek passzolnak a fa bútorokhoz illetve a különböző szürkékhez és fehérekhez.
A berendezésnél környezettudatosság és a költséghatékonyság játszotta a fő szerepet. A padlóburkolat kiválasztását is ezek a szempontok indokolták: a szobákban hajópadló, a fürdőszobában és a konyhai részeknél andezit kő burkolat található. Ezzel a választással a ház külső burkolatához nyúltunk vissza, hogy a megjelenés kívül-belül egységes legyen, és lehetőleg belül is a természetes, helyben fellelhető anyagok legyenek láthatóak. A bútorok egyedi, kézzel készült, egyszerűen kivitelezhető termékek az ökologikus szemlélet jegyében.
A belső terekben a modern, letisztult vonal ötvöződik a régi, hagyományos vidéki stílussal. Bizonyos mobíliák és lámpatestek újak, a többi pedig felújított, egyedi kézműves termék.

A pályázati szakasz után a teljes tervezést én végeztem, beleértve építészeti kérdések módosítását, illetve a kivitelezést is végigkísértem. A szobák általam készített dekorációval is gazdagodtak.

 

Földszint:

Emelet:

 

01/Zsálya

 

02/Kadarka

 

03/Mákvirág

 

04/Gyömbér

 

05/Mályva

 

06/Rozmaring

 

07/Levendula

 

08/Menta

 

Étterem

 

Az étterem előtti terasz

 

A hotel: www.naturahill.hu

Textilek: www.mi2en.hu

Lámpák: www.tilka.hu

Régi bútorok: www.loftdesign.hu

Fotók: Natura Hill Zebegény, Petra Farkas